Învățăm unul de la celălalt, învățăm individual dar și împreună

LogoLabs sunt ateliere de logopedie gândite și susținute de către un logoped practician.

Informațiile din cadrul atelierelor corespund nevoilor voastre actuale și ale clienților voștrii.

În LogoLabs aplicăm strategia top-down: plecăm de la cazuri concrete, separăm informațiile în structuri mici și le analizăm din punct de vedere teoretic și practic. Acest mod de învățare presupune o mai mare implicare a voastră, prin contribuirea cu materiale video și recomandări bibliografice.

În LogoLabs învățăm unul de la celălalt, învățăm individual dar și împreună.

LogoLabs este potrivite pentru tine dacă:

  • ai minim 6 luni de experiență în domeniu
  • îți dorești să îți îmbunătățești abilitățile analitice și de observație
  • dorești să-ți continui formarea teoretică și practică
  • ai întrebări la care nu găsești răspunsuri
  • ești curios și îți place să înveți

LogoLabs este un program pilot, vizează cazuri ale copiilor între 1- 6 ani (vârsta mentală). Pentru început vom vorbi despre terapia logopedică în cazurile de autism, hiperactivitate, deficit de atenție, deficiențe de limbaj, tulburări de procesare fonologică, de articulare a sunetelor, tulburări oro-faciale miofuncționale dar și despre dificultățile alimentare.

Haideți să creeăm acel safe-place, în care ne simțim în siguranță să ne expunem fiecare, cu vulnerabilitățile profesionale și unde dorim să devenim mai bine pregătiți.

LogoLabs se desfășoară pe parcursul a 3 luni, din martie până în luna mai. Un atelier se desfășoară pe parcursul unui weekend .Ne vom întâlni sâmbătă și duminică , 5 ore în fiecare zi, de la 9:00 la 14:00.

Calendarul atelierelor:

4- 5 și 25-26 martie

1 – 2 și 22-23 aprilie

13-14 și 27-28 mai

Costul fiecărui atelier (2 zile, 10 ore) este de 240 de lei, iar numărul maxim de participanți este de 10 la fiecare întâlnire. Plata se face în avans, în contul ING Bank —– pentru fiecare atelier.

Costul fiecărui atelier (2 zile, 10 ore) este de 240 de lei, iar numărul maxim de participanți este de 10 la fiecare întâlnire. Plata se face în avans, în contul ING Bank —– pentru fiecare atelier.

Atelierele sunt semi-structurate și includ părți de informații teoretice, vizionare video a cazurilor pe care le aducem fiecare în atelier și discuții în urma vizionărilor. Persoanele care doresc să participe se vor angaja să prezinte cel puțin un caz în format video.

Diagnosticele pe care le vom prezenta sunt: autism, hiperactivitate, întârziere în dezvoltarea limbajului (exprimare și înțelegere), tulburări de alimentație pediatrică, tulburări de procesare fonologică și articulare a sunetelor, tulburări oro-faciale miofuncționale.

 

Fiecare atelier este personalizat în funcție de conținutul video prezentat, însă respectă o structură generală și include:

  • Metode și strategii de evaluare și intervenție în funcție de diagnostic
  • Conceptualizarea cazului: obiective funcționale și plan terapeutic personalizat
  • Puncte de plecare în aprofundarea diagnosticelor enumerate

 

Multe surse bibliografice vor fi în limba engleză astfel că, este important ca participanții să aibă cunoștințe de engleză.