Georgiana Trancău

Online

În colaborare cu platforma EAT-Telecare pot oferi servicii de logopedie online îndeplinind toate normele în vigoare și respectând confidențialitatea actului profesional.

Întâlnirile online se defășoară în siguranță prin aplicația Microsoft Teams.

Pentru a vă programa trebuie să citiți cu atenție

informațiile pentru utilizatori.

Cabinet

Clinică

Logopedie

Evaluarea dezvoltării limbajului se realizează prin observarea diferitelor comportamente verbale și/ sau nonverbale exprimate de copil pe parcursul ședinței și în mai multe activități propuse sau spontane în care participă sau nu un adult. Scopul principal este acela de a observa modalitatea de comunicare a copilului și nivelul de dezvoltare. 

Folosim ca instrument de raportare: Scala Integrată de Dezvoltare.

Pentru evaluarea online: nivelul crescut de acuratețe a observațiilor se poate realiza doar dacă părintele prezintă imagini și/ sau video în care reușește să surprindă corect cât mai multe situații de comunicare. Veți primi un ghid pentru realizarea lor.

Evaluarea orofacială se referă la observarea elementelor ce compun cavitatea bucală, nazală și fața. Informații despre fiziologia și funcționalitatea acestor elemente ne sunt oferite și de poziționarea generală a corpului.

Vor fi evaluate atât particularitățile orofaciale cât și competențele orale și motrice.

Pentru evaluarea online: nivelul crescut de acuratețe a observațiilor se poate realiza doar dacă părintele prezintă imagini și/ sau video în care reușește să surprindă corect toate elementele faciale: buze, limbă, palat etc. Veți primi un ghid pentru realizarea lor.

Observarea comportamentului copilului în momentul hrănirii, a atmosferei din timpul mesei dar și al altor abilități de independență ne ajută să descoperim unde și dacă întâmpină dificultăți copilul. De asemenea, în funcție de vârstă, ne putem ajusta așteptările în ceea ce privește alimentația lui.

Evaluarea abilităților oral-motrice  urmărește observarea modalității de funcționarea a elementelor ce compun cavitatea bucală cât și participarea și rolul fiecăruia în această activitatea de masticație și deglutiție.

De asemenea, folosim mai multe tipuri de screening-uri și scale de evaluare. ChOMPS/ PediEAT/ FAMM/ Feeding Impact Scale

În cadrul întâlnirii personalizăm discuția în funcție de problematica fiecărui copil și oferim strategii de intervenție pentru: dificultăți de vorbire, deficite anatomo-fiziologice sau miofuncționale, dificultăți de limbaj, dificultăți de masticație și deglutiție, dificultăți de articulare a sunetelor.

Împreună cu părintele stabilim strategii de lucru și modalități de intervenție potrivite fiecăruia.

Cel mai important: creăm o relație terapeutică bazată pe încredere, experiențe pozitive, încurajări și joacă cu sens.

Educație profesională

Se adresează specialiștilor din oricare domeniu de activitate ce au nevoie de informații suplimentare din domeniul logopediei.

Pentru logopezi acest serviciu vă poate ajuta:

 • să gestionați mai eficient cazurile aflate în lucru
 • să solicitați o a doua opinie în situațiile neclare din punct de vedere al stabilirii unui diagnostic
 • să adresați diverse întrebări ce au legatură cu metode de evaluare, intervenție logopedică, încheierea terapiei etc.
 • să primiți informații și resurse despre diagnostice mai rar întâlnite sau pe care le cunoașteți mai puțin
 • să beneficiați de asistență pe parcursul practicii profesionale
 • să vă perfectionați metodele și tehnicile de lucru

Acest serviciu se adresează tuturor profesioniștilor din serviciul medical sau conex: logopezi, psihologi, medici, psihoterapeuți, terapeuți ABA, consultanți ABA, kinetoterapeuți, asistenți sociali etc.

În curând- cu prezență fizică

La cerere se pot organiza cursuri/ workshop-uri având tematică variată, în funcție de cerințele organizatorului.

Mai multe detalii putem discuta pe email georgiana@atelieruldelogopedie.ro

Consiliere psihologică

În abordarea experiențială accentul se pune pe exepriență, pe concentrarea ”aici și acum” și construirea relației terapeutice. Se folosesc o varietate de metode expresiv-creative prin care adulții experimentează diferite emoții și senzații, exteriorizează într-o manieră non-verbală a unor sentimente negative, nevoi și dorințe. Maniera de lucru este non-intruzivă ci mai degrabă încurajatoare și susținătoare în exprimare personală.

Procesul terapeutic se desfășoară prin joc, tehnici senzoriale, corporale, joc de rol, joc cu marionete și tehnici creative precum desenul sau pictura.

Pe tot parcursul demersului terapeutic (atât în evaluare cât și în intervenție) se respectă principiul confidențialității.

Cui i se adresează?

Consilierea psihologică/ parentală poate veni ca un ajutor în gestionarea următoarelor probleme:

 • Dificultăți de exprimare, manifestare a emoțiilor
 • Dificultăți comportamentale ale copilului
 • Apariția sentimentului de frică
 • Imagine de sine și încredere scăzută
 • Manifestări de nesiguranță și retragere
 • Dificultăți ale părinților de gestionare a comportamentelor copilului
 • Agresivitate
 • Dificultăți în sfera relațiilor sociale, profesionale sau familiale