Logopedie

Deficitele de limbaj au o prevalență crescută în copilărie, de multe ori ele trec neobservate sau manifestările sunt minimizate de către familie așa încât o dată cu trecerea timpului, netratarea lor poate avea consecințe importante în viața copilului. Dificultățile de limbaj se pot manifesta într-o formă ușoară spre severă (în cazurile în care sunt secundare unor tulburări de natură neurologică).

Terapia logopedică se adresează copiilor care:

 • Nu articulează corect, omit sau substituie unele sunete în vorbire.
 • Nu înțeleg solicitărilor celor din jur.
 • Nu se exprimă adecvat vârstei lor.
 • Țin gura deschisă în majoritatea timpului.
 • Au dificultăți de masticație.
 • Au dezvoltat o selectivitate alimentară.
 • Au abilități limitate ale limbajului expresiv
 • Au o sensibilitate orală crescută.

Nevoile copilului dar și ale părinților sunt primordiale pentru mine așa încât am adaptat modalitatea de furnizare a serviciilor. Putem colabora în lucru direct sau indirect:

 • Terapie logopedică cu frecvență săptămânală 
 • Consultanță logopedică online 

Terapia logopedică se realizează astfel:

Evaluare inițială*:

* la cerere poate fi eliberat un raport scris al evaluării
 • pentru a stabili nivelul de dezvoltare al limbajului copilului sau
 • pentru a identifica riscul de a avea o tulburare de limbaj

Intervenție logopedică: obiectivele sunt personalizate în funcție de nevoile copilului fiind prezentate și discutate împreună cu părinții/părintele ce se va ocupa de exersarea lor acasă.

Training pentru familie: părinții vor fi parte din terapia copilului și vor primi recomandările necesare pentru lucrul obiectivelor și în mediul familial.

Ședințele de terapie se desfășoară la cabinet iar durata este de 50 de min lucru cu copilul și 10 minute discuții cu părinții.

Modul de lucru este natural, apelând la diverse jocuri și activități pentru motivarea copilului în procesul terapeutic.

În terapia logopedică specifică copiilor cu TSA se vor aplica principiile ABA, modalitatea de lucru pe care o promovez, punând accent pe recompensarea pozitivă, modelare și funcționalitatea limbajului.  O relație bună cu copilul este esențială în stimularea limbajului.

Serviciile de consiliere logopedică sau consiliere logopedică la distanță se desfășoară preponderent cu familia și/sau terapeuții beneficiarului. Acest tip de serviciu se adresează atât familiilor care au nevoie de servicii logopedice, cât și centrelor în care există o nevoie de îndrumare și asistență pentru îmbunătățirea calității serviciilor.

Ședințele de consiliere logopedică se desfășoară la cabinet cu o frecvență de o ședință la 2 săptămâni sau mai des, în funcție de nevoi. Durata minimă a unei ședințe este de o oră.

Ședințele de consiliere logopedică online se desfășoară online și prin vizionare offline de filmări* cu o frecvență de o ședință la 2 săptămânisau mai des, în funcție de nevoi. Durata minimă a unei ședințe este de o oră.

*se plătesc separat și au o durată de minim 30 de minute.