Intervenție

Intervenția psiho-logopedică necesită realizarea unei evaluări aici.

 

În urma evaluării decidem împreună dacă și cum se va desfășura colaborarea, astfel obiectivele vor fi personalizate în funcție de nevoile copilului fiind prezentate și discutate împreună cu părinții/ părintele ce se va ocupa de exersarea lor acasă.

Training pentru familie: părinții vor fi parte din terapia copilului și vor primi recomandările necesare pentru lucrul obiectivelor și în mediul familial.

Încurajez un mod de lucru cât mai natural, apelând la diverse jocuri și activități pentru motivarea copilului în îndeplinirea obiectivelor.

În terapia logopedică specifică copiilor cu TSA voi explica și aplica principiile ABA și VB. Modalitatea de lucru pe care o promovez pune accent pe recompensarea pozitivă, o relație bazată pe încredere dar și pe modelare și funcționalitatea limbajului.

Intervenția se poate desfășura online sau în cabinet.

De asemenea, vor fi solicitate materiale precum rapoarte de la alte specialități, filmări cu copilul în diferite situații (în funcție de dificultățile prezentate) ce vor fi încărcate pe link-ul primit pe email. Cu ajutorul acestor informații suplimentare serviciul devine mai eficient și putem crea un profil mult mai detaliat al problemelor copilului.

De-a lungul timpului colaborarea îndeaproape cu părinții a condus către succes în terapie. Un părinte prezent la orele de logopedie, implicat, care participă activ și dornic să învețe metode și tehnici reprezintă un sprijin și o resursă minunată pentru propriul copil.


În colaborare cu platforma EAT-Telecare pot oferi servicii de logopedie online îndeplinind toate normele în vigoare și respectând confidențialitatea actului profesional.
Întâlnirile online se defășoară în siguranță prin aplicația Microsoft Teams.
Pentru a vă programa trebuie să citiți cu atenție informațiile pentru utilizatori.